sobota 9. ledna 2021

Co takhle zkusit: Sid Meyer´s Civilization: Nový úsvit rozšíření Terra Incognita

Vzhledem k tomu, že mám ve sbírce hru Civilization: Nový úsvit a kvůli tomu, že zejména Jenaaa je jejím velkým fanouškem, tak i přes to, že mě doslova neoslnila, zůstává v mé sbírce hlavně díky neotřelému mechanismu práce s výběrem akcí - karet pro hraní, které postupně nabírají na síle. 

No a k tomu všemu společnost Blackfire naznačila, že bychom se mohli na podzim letošního roku dočkat v češtině rozšíření Terra Incognita, které zřejmě ponese jiný název. Celosvětově v angličtině bylo toto rozšíření vydáno společností FFG v roce 2020. 

A na co bychom se měli v rozšíření těšit. Třeba na zdvojnásobení počtu civilizací, za které bude možné hrát. Dále zde přibude mechanismus objevování mapy, tedy mapa již nebude celá odhalená na začátku hry, jako tomu bylo doposud. Dále hra bude obohacena o komponenty pro pátého hráče a také přibude šestý slot pro další karty akcí, ovšem bude tomu tak, že nyní budou dvě karty na pozici I. 


K novému kotouči události snad jen doplním, že zde jsou dvě fáze, které nám o jedna zlevňují stavbu divu. A potom tu máme fáze, které nám umožní změnit státní zřízení, což má dopad na bonusy karet zaměření. 

Další změny budou v oblasti boje a dále do hry přibudou nové žetony okresů pomocí nichž bude možné získávat z určitých terénu konkrétní bonusy. Více k tomu nedokáži uvést, protože jsem nedohledal na internetu byť jen pravidla v angličtině. 

Faktem je, že pokud v češtině vyjde a nebude předražené, tak jej pořídím. 

Žádné komentáře: